OD DOLASKA ALBINA KURTIJA NA VLAST ZABELEŽEN 81 ETNIČKI MOTIVISAN FIZIČKI NAPAD: Šokantna statistika o proterivanju Srba na KiM

Novosti online 27. 10. 2024. u 12:59

DIREKTOR Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, Arno Gujon, oglasio se na društvenoj mreži Iks povodom najnovijih napada na Srbe na severu Kosova.

Foto: Društvene mreže

Da li ste znali da je od dolaska Albina Kurtija na vlast zabeležen 81 etnički motivisan fizički napad na Srbe na Kosovu i Metohiji?

To je skoro jedan napad po sedmici! Napadi uključuju fizike napade, ubode nožem, ranjavanja iz vatrenog oružja, policijsku brutalnost i otmice.
Juče se dogodio novi napad kada je jedan Srbin pretučen na severu Kosovske Mitrovice od strane kosovske policije.
To je razlog zašto smo napravili mapu svih fizičkih napada i policijske brutalnosti u južnoj srpskoj pokrajini od kad je Albin Kurti preuzeo vlast.
Trenutno se na severu Kosova i Metohije vodi intezivna kampanja nasilja i proterivanja prema preostalom srpskom stanovništvu pod izgovorom uvođenja reda i zakona. Ove akcije imaju za cilj suzbijanje srpskog faktora na severu Kosova i “tiho proterivanje” Srba iz pokrajine. - navodi se u objavi.

6

Takođe je podelio i mapu svih fizičkih napada i policijske brutalnosti u južnoj srpskoj pokrajini od kad je Albin Kurti preuzeo vlast.

Foto: Društvene mreže

Pogledajte više