BRNABIĆ ODGOVORILA LUTOVCU: Bahatost i nedostatak pristojnosti određenih novinara iznenađenje i za najviše zvaničnike EU

Novosti online 25. 10. 2024. u 20:48

PREDSEDNICA skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjave predsednika DS-a Zorana Lutovca koji je okarakterisao konferenciju za novinare predsednika Aleksandra Vučića i predsednice EK Ursule fon der Lajen kao "skandaloznu".

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Bahatost i nedostatak elementarne, ali bukvalno ELEMENTARNE, pristojnosti određenih novinara u Srbiji je, bez sumnje, iznenađenje i za najviše zvaničnike EU. Na konferencijama za medije se ne dobacuje, makar iz poštovanja prema gostu. Postavite pitanje. Sačekate odgovor. Demokratija. Nevaspitanje nije ni sloboda, ni demokratija. Nevaspitanje je samo to - nevaspitanje.

- Reakcija @avucic je (1) ljudska, (2) ispravna, (3) pokazuje poštovanje prema gostu, (4) pokazuje poštovanje prema ostalim novinarima koji su dovoljno pristojni i profesionalni da ne dobacuju, šta god da misle. Reakcija opozicije pokazuje da su oni uvek za nasilje - verbalno, psihičko, fizičko, kakvo god, samo da nekog nekako maltretiraju. Slabići i kukavice - napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Pogledajte više