VUČIĆ O ČLANSTVU SRBIJE U BRIKS-U I EU: Izmislili su i falsifikovali moje reči u londonskom Tajmsu

Novosti online 25. 10. 2024. u 15:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obraćaju se medijima nakon sastanka.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Vučić, na pitanje o članstvu u EU i BRIKS-u, kaže da su danas izmislili tekst u londonskom Tajmsu i falsifikovali njegove reči o članstvu u BRIKS-u, kada je govorio o popularnosti ta dva saveza u narodu. 

- Šta god rekli oni koji su navodno zabrinuti za evropsku budućnost Srbije, svaki moj odgovor protiv Rusa ili Kineza odmah bi iskoristili, i jednako bi bili protiv moje izjave koja ne bi išla u prilog našim prijateljima sa istoka. Gledaju samo kako da napadnu vlast u Srbiji, i tako su izmislili tekst u Tajmsu, potpuno falsifikovali moje reči - rekao je on.

Predsednik je podsetio da je i u Vršcu juče rekao da je Srbija na evropskom putu, i da je dva puta pobedio na izborima govoreći da Srbija stremi ka članstvu u EU.

- Ja nemam dve priče za bilo koga, već istu priču i juče, i prekjuče i danas. Verujem da ćemo otvoriti klaster tri i napredovati na našem putu. A što se tiče vašeg primitivnog dobacivanja, ja da vam kažem: Nećete vi odlučivati o kopanju litijuma, već građani Srbije. A to drugo što ste rekli govori samo o vašem vaspitanju. Imam troje dece, moram da brinem i o njihovoj pristojnosti. Vama koji ste tu negde malo mlađi od mene teško da to mogu da objasnim - kazao je Vučić.

Pogledajte više