NE BIRAJU SREDSTVA: Lažni ekolozi beskrupulozno zloupotrebljavaju Nika Aničića

Novosti online 24. 10. 2024. u 17:19

U PROTEKLOM periodu, ovdašnji samoproklamovani ekolozi, okupljeni oko „Saveza ekoloških organizacija Srbije“ (SEOS) i njemu bliskih „zelenih“ političkih subjekata, počeli su intenzivno da zloupotrebljavaju prisustvo predsednika opskurne organizacije „Društvo srpskih domaćina“ Nićifora-Nika Aničića u svojim redovima.

FOTO: Novosti

Pošto je u pitanju čovek u poznim godinama, koji odnedavno ispoljava početne znake demencije, i koji je pritom, kroz dugogodišnje poslovno prisustvo u Južnoafričkoj Republici, gde u svom vlasništvu ima rudnike čijim je radom ozbiljno narušio tamošnji ekosistem, stekao enormno bogatstvo, lažni ekolozi na svaki način pokušavaju da od Aničića „izvuku“ novac u iznosima koji se kreću od par stotina do više hiljada evra.

U tom cilju, oni Aničića obmanjuju rečima da će ga, kao najiskusnijeg među sobom, kandidovati za vođu objedinjene opozicije, a na ovom planu se naročito prilježno angažovala predsednica SEOS Ljiljana Bralović, koja sve to čini na, može se slobodno reći, krajnje nedoličan način, koketirajući sa Aničićem i pokušavajući da igra na kartu njegove muške sujete.

Na koji način se Aničić posmatra u krugovima lažnih ekologa možda najslikovitije svedoči njegov opis koji cirkuliše među njima. Naime, kako smo saznali od dobro upućenog izvora, Bralovićka i njeni „eko-saborci“ opisuju Aničića kao „onaj stari bankomat, koji pomalo trokira ali redovno izbacuje novčanice“.

Iako su lažni ekolozi u prethodnom periodu ispoljili čitavu lepezu nepočinstava, način na koji iskorišćavaju Aničića kao svog istomišljenika i saborca bez ikakve sumnje markira novu najdublju tačku u njihovom moralnom posrnuću.

Pogledajte više