"ZA NAS JE DAN POKUŠAJA UBISTVA FICA BIO IZUZETNO TEŽAK" Vučić slovačkom premijeru - Mnogi u Evropi i svetu se prave da se to nije dogodilo!

Novosti online 22. 10. 2024. u 13:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u slovačkom gradu Komarnu sa premijerom Slovačke Robertom Ficom i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Foto: Jutjub Tanjug/printskrin

- Za nas je 15. maj, dan pokušaja ubistva Roberta Fica bio izuzetno težak. To nije pitanje mojih ličnih odnosa sa Robertom, već kako se cela Srbija tog dana osećala. Ono što meni smeta je činjenica da se mnogi u Evropi i svetu prave da se to nije dogodilo. Zato mi sa velikom pažnjom iščekujemo rezultate istrage slovačke države, jer smo sasvim uvereni da to nije moglo da bude samostalno delo pojedinca, već rezultat sveopšte atmosfere i opštih i koordinisanih napada na premijera Fica. Ne želeći da se ni na koji način mešam u unutrašnje stvari u Slovačkoj, samo hoću da kažem, dragi Roberte, da vam želimo dobro zdravlje, formu i da još dugo radite u interesu svoje zemlje, porodice, naroda i verujem da će to biti dobro i za sve vaše prijatelje - istakao je Vučić.

Pogledajte više