DA LI JE SAD STVARNO OPOZICIJA DOTAKLA DNO? Stefanović: Zarad jeftinih političkih poena, pričaju nam priče u koje ni sami ne veruju

Novosti online 22. 10. 2024. u 11:17

PROF. dr Aleksandar Stefanović (Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS) oglasio se saopštenjem, u kome se obratio građanima Srbije.

Foto: Jutjub printskrin/ RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dragi građani Srbije,

Svedoci smo, nažalost, moralnog sunovrata mog kolege, lekara koji je zarad malo političkih poena, a možda i koje šake evra, sada spreman da najgnusnije ispljuje svoju državu i svoj narod, kojima danas ne veruje, a verovao je dok je primao novac radeći kao lekar u državnoj ustanovi, i to više decenija.

Jer kako drugačije razumeti kada se ginekolog naprasno preobrazi u stručnjaka za rudarstvo, eksperta za rude i minerale, za životnu sredinu, u genetičara, veterinara i istoričara, koji sada to svoje “vrhunsko znanje“ koristi kako bi, gle čuda, pozvao narod na bunu!

Kako drugačije razumeti čoveka koji je zarad malo medijske pažnje, spreman da u istoj emisiji kaže kako će “EU da nas zatre”, dok “životinje u Jadru više neće moći da prođu kroz porođaj nego će sve odumreti”? Profesor Stanojević je, pričajući o posledicama iskopavanja litijuma u dolini Jadra, povezao Pompeja i Olafa Šolca, Stari Rim i Zapadnu Srbiju, ne prezajući pri tome od iznošenja najgnusnijih kleveta prema državi Srbiji i prema čoveku koji se svom svojom snagom bori za dobrobit građana koji to prepoznaju i kojem su iskazali najveće poverenje na svim izborima od 2012. godine.

Da li čoveka koji izgovara sve to treba shvatiti ozbiljno? Da li je možda profesoru potrebna stručna pomoć? Ne znam, lično smatram da u ovakve gluposti, u ovakve besmislice, ne veruje ni sam profesor Stanojević dok ih izgovara, ali i to pitanje treba prepustiti stručnjacima, kao što i pitanje iskopavanja litijuma treba ostaviti ekspertima za rudarstvo, stručnjacima za zaštitu životne sredine, svima onima koji su svojim ekspertizama pozvani i prozvani da daju stručno mišljenje o tome.

Takođe, postavlja se pitanje da li opoziciju u Srbiji bilo ko više shvata ozbiljno, kada im je glavni PR borbe protiv napretka Srbije ovaj nesrećni profesor Stanojević? Kada nam vređaju inteligenciju i zdrav razum, plaćajući ginekologa da za njih vodi antidržavnu kampanju? Da li su oni svesni podsmeha koji izazivaju kod građana Srbije kada pokušavaju da nam pitanja rudarstva i energetike, životne sredine i ekologije, objašnjava ginekolog?

Ipak, jedno je profesor Stanojević uspeo, ujedinio je medije koji su izrazito protiv EU, sa onima koji su navodni svesrdni podržavaoci evropskih integracija, koji sada svoju mržnju prema Srbiji manifestuju promovišući ostarelog ginekologa. Zarad računa nesposobne opozicije, koja izgleda više nema nikoga da zarad nje pljuje državu po pitanju iskopavanja litijuma, osim ostarelog ginekologa.

Neka to bude uspeh profesora, pod stare dane.

A ja pozivam sve da pitanje iskopavanja litijuma prepuste stručnjacima, verujem u svoju državu i znam da će učiniti sve da se obezbedi zdravlje i bezbednost svih građana, i po pitanju litijuma, jednako kao i po svim drugim pitanjima i izazovima.  

Pogledajte više