BRISEL GURA SRBIJU KA BRIKS-U: Za izvestioca za našu zemlju EP gura osvedočenog srbomrsca

Novosti online 16. 10. 2024. u 12:07

HRVATSKI evroposlanik Tonino Picula, poznat po izrazitim antisrpskim stavovima, koji su naročito plasirani u crnogorskim medijima pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka, trebalo bi da postane izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju, nezvanično saznaju "Novosti".

Foto Glassrpske

On je u prethodnom mandatu u ime EP bio zadužen upravo za Crnu Goru i tokom svog mandata istakao se u kampanji protiv prosrpskih stranaka u toj državi, a poslednji potez te vrste usledio je pre nepunih mesec i po dana, uoči lokalnih izbora u Podgorici, kada je administraciju u Briselu javno upozorio da bi sporazum Crne Gore i Srbije o dvojnom državljanstvu, doprineo "izbornom inženjeringu", odnosno da bi Beograd na taj način mogao da se direktno meša u izborne procese Montenegra. 

Time je direktno išao naruku dukljanskim krugovima oličenim u DPS Mila Đukanovića, i njegovim medijskim batinama, poput dnevnog lista "Vijesti" i magazina "Monitor" koji su mesecima uoči glasanja u glavnom gradu Crne Gore širili neistine o "uvozu birača" iz Srbije i prekrajanju izborne volje, a što je bio i dežurni narativ Šolakovih medija u našoj zemlji.

Ako se Brisel zaista odluči na ovaj korak, i osvedočenog srbomrsca imenuje za izvestioca za Srbiju, to će biti i svojevrsna poruka našoj državi i rukovodstvu. Odnosno, biće to akt i provokacije i neprijateljstva koji će Beograd još više usmeriti na bližu saradnju sa prijateljskim državama - članicama BRIKS-a.

Pogledajte više