SRAMOTA: Marinika Tepić javno targetira srpske profesore koji nisu protiv projekta Jadar!

Novosti online 09. 10. 2024. u 16:15

MARINIKA Tepić, opoziciona narodna poslanica, članica stranke Dragana Đilasa, danas je u skupštini javno targetirala i prozivala sve srpske naučnike koji nisu javno protiv iskopavanja litijuma i projekta Jadar!

Foto: printskrin

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i šef poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Milenko Jovanov odmah su reagovali i rekli predsedavajućoj da je morala da prekine ovo skandalozno izlaganje Marinike Tepić.

Naime, Marinika je počela da čita spisak profesora, uglednih naučnika i akademika, koji su u svojim medijskim nastupima izneli stavove koji se njoj nisu dopali i koje očigledno nikako ne može da im oprosti. Ona je tako redom počela da čita imena Aleksandra Jovovića, profesora Mašinskog fakulteta, Aleksandra Cvijetića, dekana Rudarsko-geološkog fakulteta i Nikole Lilića, profesora Rudarsko-geološkog fakulteta te im tako javno nacrtala „metu na čelo“, samo zato što su izneli svoje stavove javno. Podsećamo, ranije danas, Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka, nazvala je sve naučnike koji nisu protiv kopanja litijuma korumpiranim i nesavesnim.

Nakon izlaganja Marinike Tepić, u odbranu naučnika stala je predsednica parlamenta Ana Brnabić.

- Želim sasvim jasno, glasno i nedvosmisleno da osudim targetiranje naših profesora. Targetiranje tih ljudi, koji su poput Aleksandra Jovovića, Članovi odbora za čoveka i zaštitu životne sredine Srpske akademije nauka i umetnosti. Ako se već toliko pozivate na SANU, nemojte ih makar deliti na one koji su za vas i one koji se možda ne slažu sa vašim, iznad svga ekspertskim, mišljenjem. Mi nismo takvi, mi čujemo ljude iako se ne slažu sa nama, pa pokušamo nešto da naučimo - rekla je Brnabić.

Nakon nje, i šef poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Milenko Jovanov rekao je predsedavajućoj da je morala da reaguje na ovakvo izlaganje Marinike Tepić, te poručio Tepićevoj da priča istinu baš kao onomad o kokoškama u vojnom objektu Morović, za koje je poslanica stranke Dragana Đilasa tvrdila da uzgajaju marihuanu.

Pogledajte više