KAD UDARIŠ NA SRBIJU ODMAH POZIVI I POHVALE IZ STRANIH AMBASADA: Vučić otkrio iz Crne Gore šta se krije iza napada na našu zemlju

Novosti online 08. 10. 2024. u 16:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare iz Crne Gore otkrio je kako iz zemalja regiona političari dobijaju pozive iz ambasada kada udare na Srbiju.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- U jednom trenutku sam ukazao na mržnju koji pojedini politički činioci iskazuju prema Srbiji, prema srpskom narodu i ništa nisam slagao. Ti koji mrze Srbiju i koji se diče time i kojima je jedina politika da mrze Srbiju, mnogo više govore o sebi a ne o Srbiji, ne o srpskom narodu. Što se mene tiče mi ćemo uvek biti podrška Srpskom narodu, nikada nećemo rušiti Crnu Goru, uvek ćemo je poštovati i voleti i sve njene građane, ali takođe, nećemo nikome da dozvolimo da se izživljava nad Republikom Srbijom samo zato što je pomislio da je to moguće, ili zato što misle da su im Srbi najlakša meta. Neko mi je skoro rekao "pa Srbija je najlakša meta, to udariš i odmah te zovu iz Američke ambasade da te pohvale: E, svaka ti čast što si im rekao." Pa onda zovu iz ove druge ambasade: "E neka si im rekao". Pa onda iz treće ambasade: "E nek si im rekao, svaka ti je na mestu". A ja se ponosim time što smo slobodna i slobodarska država kojoj ne šalju mejl iz Brisela kako će da glasa i da li će da se pridružuje ili neće da se pridružuje nečemu. Mi smo zemlja koja samostalno donosi svoje odluke.

Pogledajte više