"NOVOSTI" NA MERDARU: Prošao prvi kamion sa robom iz Srbije - upućen na detaljnu kontrolu (VIDEO)

D. Z.

08. 10. 2024. u 13:14

DESET minuta posle 12 sati, nakon što je stupila na snagu odluka tzv. prištinskih vlasti o prekidu zabrane uvoza robe iz centralne Srbije, iz pravca centralne Srbije u pravcu KiM, na prelazu Merdare, prošao je prvi kamion sa srpskom robom, koji je, kako smo saznali, prevozio građevinski materijal.

Foto: D. Z.

Kamion novopazarskih tablica sproveden je sa samog administrativnog prelaza, odnosno punkta tzv. kosovske policije, u pratnji vozila tzv. kosovske carine i policije do nekoliko stotina metara udaljenog terminala, gde je, kako smo saznali, podvrgnut detaljnoj kontroli.

Prema nezvaničnim saznanjima, skenera, koji su najavljivale prištinske vlasti za kontrolu srpske robe, na Merdaru nije bilo, a nema ih ni na ostalim administrativnim prelazima, na kojim još nije dozvoljen uvoz srpske robe.

Inače, danas na administrativnom prelazu Merdare nije bilo gužve, kada je reč o prelasku kamiona. Desetak minuta pre stupanja na snagu ove odluke prošla su dva kamiona, novopazarskih tablica, ali sa robom iz Slovenije. Jedan je prevozio mleko, a drugi ambalažu. Na parkingu nadomak punkta srpske policije bilo je par kamiona sa kosovskim oznakama.

Pogledajte više