SJAJNE VESTI ZA SRBIJU SE SAMO NIŽU: Posle dobijanja kreditnog rejtinga, desilo se i ovo

Novosti online 05. 10. 2024. u 15:55

DOBRE vesti za Srbiju se samo nižu. Nakon jučerašnjeg dobijanja kreditnog rejtinga, današnja poseta predsednika UAE šeika Mohameda bin Zajed Al Nahjana od velikog je značaja za našu zemlju sa više aspekata.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Naime, jedan od najmoćnijih ljudi sveta, dugogodišnji prijatelj predsednika Aleksandra Vuča i Srbije, posle prošlonedeljne posete Americi i susreta sa predsednikom  Džozefom Bajdenom, potpredsednicom i predsedničkim kandidatom Kamalom Haris, bivšim predsednikom i predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom, i susretom sa egipatskim predsednikom El Sisijem, predsednik UAE šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan iz Kaira je doleteo u Beograd gde je sa predsednikom Vučićem prisustvovao potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U vili Mir, nakon sastanka na kome se razgovaralo o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti vojne industrije, ekonomije, poljoprivrede, IT-ja, razvoja veštačke inteligencije i zajedničkim projektima dve zemlje, predsednik Vučić ugostio je šeika Mohameda na ručku u Lovačkoj kući.

Treba istaći da tokom krize na Bliskom Istoku, predsednik UAE, kao posrednik u razgovorima o primirju, ima veliku ulogu u smirivanju situacije, jedan je od retkih koji može da razgovara sa zaraćenim stranama, ali je poznat i zbog dobrog odnosa sa američkom administracijom, kao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. 

Imajući u vidu trenutnu situaciju i zaoštravanje krize na Bliskom Istoku, ova poseta ima još veći značaj za našu zemlju.

BONUS VIDEO: Šolakova TV Nova emitovala najgluplji prilog u istoriji televizije

Pogledajte više