PROTEST U SUBOTICI: Još jedan u nizu dokaza da opozicija zloupotrebljava poljoprivrednike

Novosti online 02. 10. 2024. u 17:39

BLOKADA saobraćajnica koju je 30. septembra organizovala manja grupa poljoprivrednika u Subotici predstavlja još jedan eklatantan primer ogoljene zloupotrebe i politizacije protesta od strane opozicije, posebno onih njenih delova koje čine funkcioneri bivšeg režima, a koji više i ne skrivaju pravi cilj svojih aktivnosti - nasilno svrgavanje sa vlasti legalno i legitimno izabranog državnog rukovodstva Srbije.

foto:subotica com

Ove poražavajuće navode slikovito potvrđuje činjenica da je učešće na pomenutom protestu uzeo Daniel Kovačić, pokrajinski poslanik Demokratske stranke (DS) i, ni manje ni više, bivši državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede iz perioda vladavine DOS-a, pokušavajući pritom da se  nametne kao neformalni lider okupljenih poljoprivrednika.

Preozbiljno percipirajući svoju samododeljenu ulogu vođe protesta, Kovačić je čak u nekoliko navrata nagovarao učesnike u blokadi da izvrše pritisak na rad nadležnih državnih organa usmeren na zaštitu zakona i javnog reda i mira.

Da ova opskurna epizoda u Subotici nije samo izolovani slučaj, već jasan dokaz da će opozicija svim silama nastojati da iskoristi poljoprivrednike za sprovođenje svojih planova nasilnog rušenja vlasti potvrđuje i današnje gostovanje na TV ,,N1“ zamenice predsednika DS-a i Kovačićeve partijske koleginice Dragane Rakić, u kom je ona iznela da postoji intenzivna saradnja između opozicije, udruženja poljoprivrednika, prosvetnih radnika i tzv. ekoloških aktivista koja se drži dalje od očiju javnosti, da opozicija ,,pravi iskorake“ prema poljoprivrednicima, te da će se funkcioner DS-a Srđan Milivojević sastati sa jednim od privedenih poljoprivrednika.

Osim toga, Rakić je tokom ovog intervjua čak i potpuno otvoreno izjavila da postoji plan za destabilizaciju i nasilno rušenje vlasti u Srbiji, te da se u tu svrhu priprema sprovođenje generalnog štrajka, sa ciljem izazivanja kolapsa celokupnog državnog sistema.

Pogledajte više