ŠOLAKOVI MEDIJI OTVORENO NA STRANI MILA ĐUKANOVIĆA: Parezanović i mitropolit Joanikije na meti opsesivnih napada

Novosti online 01. 10. 2024. u 15:29

ŠOLAKOVI mediji u regionu, predvođeni portalom "Vijesti", nastavljaju žestoke napade na srpske političare u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na načelnika operative BIA Marka Parezanovića i mitropolita crnogorskog Joanikija, istovremeno se otvoreno stavljaju na stranu DPS-a i Mila Đukanovića.

Foto: Printskrin

Poslednjih meseci, medijska kuća "Vijesti", koja se nalazi pod kontrolom Junajted grupe Dragana Šolaka, intenzivno je kritikovala srpske političke uticaje u Crnoj Gori, posebno kroz ličnosti kao što su Marko Parezanović i mitropolit Joanikije. Ovaj narativ je podržan serijom kolumni Željka Ivanovića, urednika Vijesti, koji je više puta izdvajao Parezanovića kao simbol tog uticaja, pokazujući gotovo opsesivan interes prema njegovom delovanju i vezama sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

U jednoj od svojih poslednjih kolumni, pod naslovom „Radovi Marka Parezanovića“, Ivanović je iskoristio priliku da kritikuje Parezanovićeve aktivnosti, sugerišući da on ima duboke veze sa crkvenim i političkim krugovima u Srbiji, koje koristi za jačanje srpskog uticaja u Crnoj Gori. Ivanović je navodio da je Parezanović „vredno radio u Crnoj Gori“, aludirajući na to da je njegovo delovanje usmereno ka političkom zaokretu zemlje u korist srpskih interesa. U tekstu se Parezanović predstavlja kao figura u senci, čije aktivnosti direktno utiču na političku sliku Crne Gore, a sve u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i mitropolitom Joanikijem.

Istovremeno, u drugom Ivanovićevom tekstu pod naslovom „Pobjeda građana, Vlada u problemu“, nastavljen je sličan narativ, u kojem je naglašena uloga „srpskih igrača“ u crnogorskoj politici. I u ovom članku, Ivanović direktno kritikuje snažni uticaj Srbije i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, tvrdeći da se ovaj uticaj koristi kako bi se oslabila multietnička i sekularna priroda zemlje. I ovde se pominju Parezanović i mitropolit Joanikije kao ključne figure u tom procesu.

Očigledno je da su "Vijesti", kao medij pod kontrolom Junajted grupe, zauzele čvrstu stranu u crnogorskoj političkoj borbi, svesno favorizujući Mila Đukanovića i DPS, dok napadaju druge.

Pogledajte više