ZAJEDNIČKA KAMPANJA KURTIJEVIH MEDIJA I SRPSKE OPOZICIJE: Albanci slave Đilasa, Lutovca, Ponoša, Jovanovića i Ćutu

Novosti online 01. 10. 2024. u 10:41

SRPSKA opozicija je veoma popularna kod Albanaca, a dokaz za to je da je najčitanija vest na prištinskom portalu "Koha", koji se nalazi pod kontrolom teroriste Aljbina Kurtija, vest od 29. septembra pod naslovom "Srpska opozicija na Kosovu ima za cilj da se bori protiv Srpske liste, sumnja da nju može kontrolisati Vučić".

Foto: Printskrin

Kurtijev medij prenosi u pomenutoj, najčitanojoj vesti da su predstavnici opozicije u Srbiji i političari kosovskih Srba održali sastanak u Beogradu na kojem su razgovarali o stvaranju zajedničkog fronta protiv Srpske liste za predstojeće izbore na Kosovu, 9. februara.

Kako pišu, o stvaranju zajedničkog srpskog opozicionog fronta bilo je reči na sastanku koji su pojedini predstavnici kosovskih Srba imali sa opozicionim partijama u Srbiji.
- Optužujući politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića za položaj Srba na Kosovu, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je istakao potrebu političke alternative Srpskoj listi - stoji u tekstu, jasno iskazujući radost zbog suprotstavljanja Srpskoj listi koja je jedina opcija koja se sa Vučićem zalaže za opstanak i ostanak Srba na KiM.

Kako dalje "Koha" piše, na sastanku su učestvovali iz srpske opozicije, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik „Srbija centra“, učestvovali su Zdravko Ponoš i predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Čuta.

- Lanac korupcije na liniji Beograd - Srpska lista Srbi se mora prekinuti - rekao je Lutovac otvoreno optužujući Srbe za kriminal.
Tako su još jednom lideri srpske opozicije otkrili da kosovsko pitanje koriste kako bi se obračunavali sa Vučićem i skupljali jeftine poene, a sve na štetu Srba koji žive u južnoj srpskoj pokrajini, a koji su više puta do sada dokazali da jedino veruju Srpskoj listi i srpskom predsedniku.

Opoziciji to ne smeta, već su krenuli u sramno iskorišćavanje teškog položaja Srba, što koristi Albancima koji se uključuju u zajedničku kampanju, jer im takva opozicija koja bi im sve predala na tacni i odgovara, a u prilog ovome ide i podatak što je vest o tome, iako je prošlo već dva dana, i dalje najčitanija.

Pogledajte više