JOŠ JEDNA PROPALA “KARIJERA” EKOLOŠKOG AKTIVISTE: Milovan Petrović se trajno povlači?

Novosti online 29. 09. 2024. u 20:44

POSLE niza neuspešnih i veoma slabo posećenih tzv. ekoloških protesta koje je u proteklim mesecima organizovao, Milovan Petrović iz Milićevog Sela kod Požege je na korak od konačne odluke da u potpunosti odustane od te vrste aktivizma.

Foto: Printscreen

Osim što je svojom ekstremističkom i često krajnje prostačkom retorikom na društvenim mrežama rasterao gotovo sve pristalice, Petrović je doživeo potpuni debakl i u pogledu prikupljanja novca potrebnog za finansiranje protesta. Prema rečima Zlatka Kokanovića, još jednog lažnog ekologa koji mu je nekada bio ideološki vrlo blizak, a sada se raduje njegovim neuspesima, Petrovića su “sponzori” napustili nakon što su saznali da je o čoveku izuzetno sporne prošlosti, koji je počinio niz krivičnih dela i prekršaja, i to u rasponu od zloupotrebe službenog položaja i delikata protiv privrede, pa sve do pokušaja krađe kazana za rakiju od privatnog lica, zbog čega je svojevremeno morala da interveniše i policija. 

Zbog svega što mu se u poslednje vreme dešava, Petrović je, kako tvrde njegovi saradnici, zapao u depresiju i apatiju, ali i u svojevrsnu paranoju, tvrdeći da je okružen neprijateljima i “prodanim dušama”, koji prate svaki njegov korak i denuciraju ga srpskoj službi.

Pogledajte više