ČELIČNI PRIJATELJI DELE ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST: Vulin na sastanku sa Mingom u Kineskom kulturnom centru

Novosti online 29. 09. 2024. u 19:40

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se Narodnoj Republici Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, istakavši da Srbija čvrsto podržava celovitost i politiku "Jedne Kine".

Foto: Ministarstvo

- Srbija je beskrajno zahvalna NR Kini i njenom lideru Si Đinpingu zbog podrške Srbiji u međunarodnim institucijama i zbog glasanja protiv sramne rezolucije o Srebrenici u UN - rekao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin. 

Ambasador Kine Li Ming istakao je da je Aleksandar Vulin veliki i važan prijatelj Kine i da je dao veliki doprinos u jačanju čeličnog prijateljstva Srbije i Kine. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je srpsko-kinesko čelično prijateljstvo iskovano u najtežim vremenima, te da je snažno lično prijateljstvo Aleksandra Vučića i Si Đinpinga dodatno učvrstilo naše čelično prijateljstvo. 

- Velelepni Kineski kulturni centar simbol je našeg čeličnog prijateljstva, ali je i simbol pobede života i slobode. Srbija nikada neće zaboraviti da je Kineski kulturni centar iznikao na zgarištu ambasade Kine koju su 7. maja 1999. godine NATO snage bombardovale tokom agresije na Srbiju. Nikada nećemo zaboraviti žrtvu kineskih državljana koji su umirali zajedno sa nama tokom strašne NATO agresije, poslednjeg nekažnjenog zločina u 20. veku. Mi smo čelični prijatelji koji imaju zajedničku prošlost i dele zajedničku budućnost - poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Narodne Republike Kine Li Ming razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i Kine.

BONUS VIDEO:

ZOO VRT U HONG KONGU PROSLAVIO ROĐENjE PANDE: Pogledajte mladunče sa njihovom majkom Jing Jing

Pogledajte više