''NJIH BAŠ BRIGA ZA DRŽAVU I NAROD'': Milenko Jovanov do srži ogoleo teatar apsurda u režiji opozicije (FOTO)

Novosti online 29. 09. 2024. u 14:12

ŠEF Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Mileniko Jovanov na društvenoj mreži ''Iks'' pokazao je kakve su neznalice opozicioni poslanici i da ne poznaju elementarne stvare o funkcionisanju Skupštine.

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

- Prisustvujemo teatru apsurda u režiji opozicionih poslanika i neverovatno je da u Skupštini nemaju baš nikoga ko je u stanju da pročita i razume šta piše u Poslovniku, ili ima blagog pojma o funkcionisanju Skupštine - napisao je Jovanov.

- Pita se Danijela Nestorović zašto je rebalans u proceduri po hitnom postupku?! Pa zato što se do usvajanja rebalansa "zaključava" trezor i prestaje svaki promet. Zato što se tako radi već dve decenije. Zato što ne može država da stoji zato što je njih baš briga za državu i narod - napisao je Jovanov.

- Istovremeno je gospođa Nestorović objašnjavala da, po najhitnijem mogućem postupku, Skupština treba da raspravlja o projektu starom 23 godine, jer je još 2001. godine Vlada Demokratske stranke dovela Rio tinto u Srbiju, a koji neće biti realizovan još najmanje tri - četiri godine i čija je realizacija neizvesna čak i tada, jer čekamo odgovor struke o tome da li je moguće ekspolatisati litijum i sačuvati živote i zdravlje ljudi i životnu sredinu - ističe Jovanov.

- Najzad, ponovo, poput razmaženih derišta, za sopstveno neznanje i aljkavost optužuju druge, pa im je predsednica NSRS, Ana Brnabić, kriva što su sastavili formalno i materijalno faličan predlog zakona, što su napisali jezivo obrazloženje tog predloga, što su zaboravili jednu tačku dnevnog reda, što njih 86. deset dana nije primetilo gde su sve napravili propust, što ne mogu da se dogovore da li predsednik Vučić treba, ili ne treba, da prisustvuje sednici, što su insistirali na vanrednom zasedanju, a zaboravili do kada ono traje itd. I, što je najluđe od svega, sve ovo tiče se teme koja je, kako sami kažu, apsolutni prioritet njihovog političkog delovanja!!! - navodi u objavi Milenko Jovanov.

- Pet dana su, na svaki mogući način, odugovlačili sednicu o rebalansu da narod ne bi imao priliku da vidi koliki su diletanti i neznalice. Smislili su da do sednice o litijumu ne dođe, kako bi optužili vlast da beži od rasprave, a oni da se izvuku i sakriju svoje brljotine - istakao je Jovanov.

- Međutim, prozreli smo ovu nameru i uradićemo sve što možemo da narod u Srbiji vidi o kakvim se političkim diletantima, teoretičarima zavere i neznalicama radi - zaključio je Jovanov.

Pogledajte više