VUČIĆ I ORBAN KOD ZEMANA NA ROĐENDANU: Pogledajte kako je izgledala proslava (VIDEO)

Novosti online 28. 09. 2024. u 18:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić bio je gost na proslavi rođendana bivšeg predsednika Češke Miloša Zemana i tom prilikom se oglasio na društvenoj mreži Instagram.

Foto: Instagram

- Na proslavi rođendana Miloša Zemana - legende evropske i svetske politike i diplomatije, a pre svega, iskrenog prijatelja naše zemlje i naroda.

- Čovek koji je učestvovao u nekim od prelomnih istorijskih trenutaka Evrope i čije državničko iskustvo i mudrost prevazilaze njegove godine, očuvao je vedrost duha i smisao za humor, učinivši današnji dan zaista posebnim.

- Kao i uvek do sada, iskoristio sam i ovu priliku da nešto od njega naučim, a razgovarali smo o aktuelnim zbivanjima u regionu i svetu. I dalje neprocenjivi, njegovi uvidi odražavaju ogromno iskustvo u međunarodnim odnosima, ali i izuzetno duboka promišljanja o životu uopšte, ljudskoj prirodi i politici kao paradigmi koja utiče na budućnost svih nas.

Foto: Instagram

- Dragi prijatelju, srećan Vam 80. rođendan, uz želje da Vas zdravlje dobro služi, omladina sluša, a današnji lideri pitaju za savete. Svima su nam potrebni Vaša mudrost, hrabrost i državničko iskustvo.

- I kao što se to kaže u moj Srbiji - živi bili, na mnogaja ljeta! - napisao je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Pogledajte više