PROTEST UZ IKONE I VERSKE PESME: Više stotina građana okupilo se danas ispred policijske stanice u Zubinom Potoku

D. Z. 27. 09. 2024. u 12:46

U ZNAK protesta zbog nedavnog skrnavljenja crkvišta u Međugori i pokušaja uzurpacije srpskih crkava od strane tzv kosovskih vlasti više stotina meštana Zubinog Potoka noseći ikone okupilo se danas ispred policijske stanice u Zubinom Potoku gde su se posle molitve pevajući verske pesme uputili u protesnu šetnju ka crkvi svete Trojice.

Foto privatna arhiva

Protest je organizovala grupa građana zbog napada na pravoslavne svetinje odnosno sknavljenja crkvišta od strane nepoznatih osoba ali u pokušaja uzurpiranja i prisvajanja crkve svete Ane u Perkovcu kao i crkve u selu Vinarce.

Zbog protesta meštana u samom Zubinom Potoku je pojačano prisustvo tzv kosovske policije. Inače, nedavno su meštani sela nadomak Zubinog potoka na praznik rođenja presvete Bogorodice na molitvištu u selu Međugore pronašli razbacane ikone a jedna od njih bila je probušena hicima od metaka dok su ostale bile razbacane po okolnj šumi.

Meštani su prethodno čuli pucnjavu iz vatrenog oružja a potom su videli pripanike tzv. ksoovse policije kako silaze kvadovima sa tog područja.

Pogledajte više