"OPOZICIJA BEŽI OD SEDNICE O LITIJUMU" Brnabić: Poslanici većine obezbedili kvorum za rad

Novosti online 27. 09. 2024. u 10:35

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić zahvalila se na početku današnjeg nastavka rasprave o budžetu poslanicima vladajuće većine u parlamentu, s obzirom na to da su oni obezbedili kvorum za početak sednice.

Foto: TANJUG / RADE PRELIĆ

- Ja želim da se zahvalim narodnim posalnicima vladajuće većine u Narodnioj skupštini što ste omogućili kvorum za početak ove sedmnice. Da niste, ne bismo imali kvorum za rad. Ovo je jako relevantno. Još jedan pokazatelj na koje sve načine odugovlačite ovu sednicu. Zašto vi, ljudi, nećete da pričamo o litijumu, ja ne znam, ali mogu da pretpostavim, jer je onaj predlog zakona takva sramota da ja lično jedva čekam da krene ta rasprava. Tako da, hvala vam svakako što ste omogućili kvorum - rekla je Brnabićeva.

Podsećamo, tokom jučerašnjeg dana predsednica skupštine je više puta ponovila da opozicija koristi svaku priliku za obrazlaganje amandmana i onda to vreme koristi da priča o svemu osim o amandmanima. Takođe, rekla je da poslanici opozicije koriste i svaku priliku za repliku i povredu poslovnika, a sve kako bi trošili što više vremena.

U skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini, prvog radnog dana u oktobru mora da počinje redovno, jesenje zasedanje, a opozicija je zahtevom poslatim predsednici parlamenta tražila vanrednu sednicu o litijumu. Prvi radni dan u oktobru očekuje nas u utorak, kada će početi i redovno zasedanje.

Pogledajte više