VUČIĆ RAZGOVARAO SA DŽAREDOM KOENOM: Sa ponosom sam predstavio uvaženom sagovorniku sve potencijale Srbije u oblasti nauke i tehnologije

Novosti online 25. 09. 2024. u 18:18

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se i Njujorku sa ko-predsednikom Globalnog instituta Goldman Sachs i predsednikom Global Affairs Džaredom Koenom.

Foto Instagram printscreen

- Sa Džaredom Koenom, jednim od najuticajnijih ljudi i odličnim poznavaocem globalne situacije, razgovaram o izazovima koji su pred nama, svetu koji se ubrzano menja usled sve složenijeg geopolitičkog i geoekonomskog okruženja.

Razmenili smo mišljenja i o uticaju sredstava komunikacija na kreiranje globalnog mnjenja, pomeranju granica u savremenim tehnologijama i njihovoj primeni u brojnim oblastima, a posebno o investicijama u znanje i mlade generacije koje su već zakoračile u nove civilizacijske sfere.

Sa ponosom sam predstavio uvaženom sagovorniku sve potencijale Srbije u oblasti nauke i tehnologije, kao i brojne projekte na kojima naši talenti već uveliko rade u biznis inkubatorima, start-ap habovima i naučno-tehnološkim parkovima, koje smo otvorili u najvećim gradovima naše zemlje - napisao je Vučić na Instagramu.

Pogledajte više