"PRIJATELJSKI I OTVOREN RAZGOVOR": Vučić sa sastao predsednikom Demokratske Republike Kongo (FOTO)

Novosti online 25. 09. 2024. u 10:17

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Čisekedijem Čilombom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

Foto: Instagram

- Prijateljski i otvoren razgovor sa predsednikom Čilombom o aktuelnim globalnim dešavanjima, potrebi za očuvanjem multilateralizma u svetu, kao i o bilateralnim odnosima naše dve zemlje.

Izrazio sam zahvalnost tradicionalno prijateljskoj Republici Kongo na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i našim pozicijama u međunarodnoj areni, a u cilju zaštite našeg naroda, međunarodnog prava i pravde.

Srbija je istinski posvećena nastavku jačanja saradnje i solidarnosti sa zemljama afričkog kontinenta, sa kojima pored zajedničkih vizija slobode i nezavisnosti, delimo i interes za realizacijom ogromnog potencijala u privrednoj saradnji.

Iskoristio sam ovu priliku da pozovem predsednika DR Kongo da ponovo poseti Srbiju i da zajedno nastavimo rad na jačanju odnosa naše dve zemlje i dva naroda - istakao je predsednik na društvenoj mreži Instagram.

BONUS VIDEO: Dejan Bulatović Ćuti i ostalim nasilnicima održao lekciju koju će dugo pamtiti

Pogledajte više