"MISLITE O TOME" Brnabić: Opozicija usred Beograda ne sme da kaže istinu koju Aleksandar Vučić sme da kaže usred NJujorka

Novosti online 25. 09. 2024. u 10:02

JUČERAŠNjI dan je pokazao da opozicija usred Beograda, u Skupštini Srbije, ne sme da kaže istinu koju Aleksandar Vučić sme da kaže usred Njujorka, pred celim svetom, izjavila je predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Foto: TANJUG / RADE PRELIĆ

- Oni u Skupštini Srbije aboliraju NATO krivice za prvu agresiju na evropskom kontinentu od Drugog svetskog rata, za jasno (kao dan) kršenje međunarodnog prava i Povelje UN, za presedan koji je zgazio svetski mir i otvorio Pandorinu kutiju – i 1999. i 2008. godine, nakon kog je sve u svetu postalo dozvoljeno iz ugla velikih i moćnih. Istovremeno, Aleksandar Vučić se u Njujorku bori za Srbiju, međunarodno pravo, pravdu istinu i mir. Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srbije: “Srbija 1999. godine bombardovana zbog politike tadašnje vlasti u Beogradu”. Drugim rečima, sami smo krivi. Da smo bili bolji, drugačiji, lepši, poslušniji, MOŽDA nas ne bi bombardovali (a možda ipak i bi). Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, usred Njujorka, pred celim svetom, u Generalnoj skupštini UN: “Govoriću danas o tome kako je počelo rušenje modernog sveta, kada i kako je srušena Povelja UN… Želim da vas sve upozorim na ono što se dogodilo Srbiji, presedan koji se danas i upotrebljava i zloupotrebljava u različitim delovima sveta, na Pandorinu kutiju koja nije otvorena ni pre dve, ni pre pet godina, već mnogo godina ranije, a o kojoj svi glasno ćute… Kada ovde veliki lideri gorljivo i zapaljivo govore o potrebi ukrajinske slobode, o poštovanju UN i njene Povelje, rezolucija, pitam se, a što ne poštuju Povelju UN i Rezoluciju 1244 kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije… Tako su 1999, ovde u UN pokušavali da donesu odluku o napadu i agresiji na Srbiju, pa pošto saglasnosti nije bilo, oni su ipak doneli odluku da Srbiju napadnu, bombarduju i izvrše agresiju, jer tada ih ni najmanje nije bilo briga za Povelju UN, njene rezolucije i međunarodno pravo…. Mislite o tome - objavila je Brnabićeva na mreži H.

Pogledajte više