POGLEDAJTE: Ceo govor predsednika Srbije - ovo su moćne poruke koje je svet čuo (VIDEO)

Novosti online 25. 09. 2024. u 10:05

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se na otvaranju "Samita o budućnosti" u Njujorku. Njegov govor pomno su svi pratili i slušali mudre reči koje je uputio svetu.

Foto Tanjug/AP/Frank Franklin II

Ceo govor možete pogledati u videu koji sledi.

- Mir je danas važniji od svega, ali niko ne vidi mir kao značajnu vrednost. Nasuprot tome, svi veliki, pravdajući svoje velike politike, govore o pravednom miru, što znači da bi oni trebalo da pobede, a da bi drugi trebalo ne samo da izgube, nego i da budu potpuno uništeni. Svi akteri, bez izuzetka, pozvaće se na norme međunarodnog prava koje idu njima u prilog, a namerno će zaboravljati šta su radili i šta i danas rade. Na to će ih podsetiti drugi veliki, koji će, takođe, da zaborave sva ta nedela, ali će, ipak, da pronađu beskrajna kršenja međunarodnog prava u slučaju prvih - kazao je između ostalog predsednik.

U svom govoru istakao je i sledeće:

- Ljudska prava su jedno, a njihova zloupotreba i preterivanje vode do uništenja tradicionalnih konzervativnih društava, što mnoge zemlje širom sveta ne mogu da prihvate, naročito kada je reč o porodičnim vrednostima, koje baštini i Republika Srbija. Srbija je na svom evropskom putu. Za razliku od mnogih, Srbija poštuje norme međunarodnog javnog prava. Istovremeno, Srbija je moderna zemlja, ali nije spremna da žrtvuje sopstvene tradicionalne vrednosti i odupiraće se spoljnim pokušajima koje takozvani ”Woke” pokret nameće kao najvišu moguću vrednost i kao stanje koje, navodno, moramo da dostignemo u budućnosti.

Opširnije o svemu možete pročitati u našoj odvojenoj vesti klikom OVDE.

Pogledajte više