RASULO U REDOVIMA LAŽNIH EKOLOGA: Bojan Simišić zabranio Savu Manojloviću da podrži njegovu kampanju

Novosti online 19. 09. 2024. u 12:43

Kako saznajemo, rasulo koje je, nakon niza neuspešnih „akcija“, zahvatilo redove kvaziekološke organizacije „Eko straža“ svakim danom je sve veće, čemu doprinose kontradiktorne i konfuzne odluke njenog lidera Bojana Simišića.

Foto: Printskrin/Tanjug - Savo Manojlović

Naime, poslednja u nizu Simišićevih nejasnih ideja je bila da zabrani lideru pokreta „Kreni – promeni“ Savu Manojloviću, ali i aktivistima ove organizacije, da promovišu i učestvuju u akciji koja se sprovodi u okviru ekološke kampanje „Zavrni rukave“, 29. septembra u Beogradu. Ova odluka je, prema izvorima iz njegove organizacije, proistekla iz Simišićeve paranoične predstave da bi Savo Manojlović mogao da preuzme delove već razbijene „Eko straže“ i prevede ih u svoj pokret „Kreni – promeni“, čime bi „Eko straža“ i formalno prestala da postoji.

Međutim, ovakvo ponašanje je sa druge strane izazvalo veliku rezigniranost kod aktivista „Kreni – promeni“, budući da im Simišić bukvalno zabranjuje da učestvuju u jednoj javnoj i otvorenoj akciji koju žele da podrže, pa su odlučili da joj se ipak priključe prikriveno kao predstavnici inicijative „Bežanija ostaje – Kosa prkosi“, a kako bi izbegli eventualne Simišićeve histerične reakcije na samom događaju.

Pogledajte više