NEMA MESTA ZA STRAH! Aleksandar Arsenijević za "Novosti" posle hapšenja jer je zviždao Kurtiju - "Kad nema mira za narod, nema ni za vlast"

D.Zečević

11. 09. 2024. u 15:54

NEMA mesta za strah. I danas sam na terenu, odustati neću. Uvek vlast treba da se plaši naroda, kada nema mira za narod, nema mira ni za vlast.

Foto: Jutjub printskrin/Kossev

Ovo je za "Novosti" rekao Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije dan pošto je uhapšen jer je zviždao lažnom premijeru Aljbinu Kurtiju koji je došao u Severnu Mitrovicu.

- Juče sam uhapšen i udaren u testise od jednog policajca i tako su uspeli da me obore, inače ne bi ni uspeli. Mojim hapšenjem stavljaju do znanja da je demokratija zamrla - rekao je dok je sa okupljenima bio na protestu ispred Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici, gde su saslušavana četiri mladića koje je tzv. kosovska policija pre dva dana prebila i uhapsila kada su se vraćali sa rođendanske proslave.

On je naveo da, "ukoliko im bude produžen pritvor, to je slika koja će ostati urezana u pamćenje mladih":

- Tako će nam poslati poruku da nemamo perspektivu ovde, da nema života ovde ni za nas ni za starije.

Na pitanje da li posle svih upada u srpske institucije očekuje da budu napadnute i škole i bolnice, odgovorio je:

- Od Prištine svašta može da se očekuje, ali sam skeptičan sam oko ulazaka u škole i bolnice, jer i po kosovskom zakondavstvu škole imaju svoju autonomiju, a oni ne bi mogli zdrvstveno da opsluže sve. Tako da bi im to bilo samoubistvo i mislim da u tu ludost i dehumanizaciju sprske zajednice neće ući. To je moje mišljenje, ali ostavimo vremenu.

On se zahvalio i albanskom nevladinom sektoru koji je osudio njegovo hapšenje.

Pogledajte više