KONGRESMENKA IZ NJUJORKA POSLALA PISMO BLINKENU: Zahteva hitnu akciju i mere protiv Kurtija! (FOTO)

Novosti online 10. 09. 2024. u 18:05

KLAUDIJA Teni, kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajuća srpskog kokusa u Kongresu, uputila je pismo državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome zahteva hitnu akciju i mere protiv lažnog premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Još jednom postupci Aljbina Kurtija ugrožavaju mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Uprkos oštrim kritikama od strane Stejt departmenta, Kurtijevi postupci se nisu promenili. Poslala sam pismo sekretaru Blinkenu u kome zahtevam da znam 
koje akcije će SAD preduzeti kako bi osigurali da prava etničkih Srba na Kosovu budu zaštićena i da se Kurti smatra odgovornim - napisala je Teni na svom Iks nalogu.

Prethodno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno i nedvosmisleno poručio da neće dozvoliti progon i pogrom srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije.

Predsednik se kratko obratio javnosti povodom najnovijih dešavanja na severu Kosova i Metohije i najavio da će se u naredna 72 obratiti građanima sa detaljnim planom.

- Što se tiče samog dijaloga, ja sam uvek za dijalog. Ja sam sprema i danas da idem da razgovaram sa Kurtijem, da imamo dijalog. Kao što sam već govorio, neću dozvoliti pogrom i progon srpskog stanovništva, a sasvim je jasno da je to jedini cilj Kurtijevog režima - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pogledajte više