ZASTAVA

S. MIŠLjENOVIĆ 05. 09. 2024. u 07:00

POSTAVLjANjEM zastave BiH na Košuti, jednom od vrhova Jahorine, i to na teritoriji Srpske, a od strane pripadnika Gorske službe spasavanja Sarajeva, koji su ovu akciju izveli u koloni sa kvadovima na kojima su se vijorile ratne zastave BiH je dokaz, ako kome još i treba bilo kakav dokaz, da Sarajevo nikada neće odustati od sna Alije Izetbegovića o unitarnoj Bosni.

Novosti

Očigledno,  Sarajevo i to ono bošnjačko, Alijino, je procenilo da je sad trenutak da se ezavijori na Jahaorini zastava BiH i tako se pokaže kako ova planina pripada Bosni. Trn u oku je već duži period Jahorina Sarajevu jer obara mnoge rekorde u turizmu.  Kako bi pokazali da Jahorina nije srpska već bošnjačka ili bosanska ponovljen je scenario sa zastavom,  već viđen bezbroj puta po BiH.

Jeste ovaj put postavljena zastava BiH, i ti tamo gde nikad nije bila, ali kolone kvadova su imali ratne zastave BiH jer prosto bez njih ne ide. Svakog januara građani BiH i Srpske su svedoci snimaka na kojima golobradi mladići nosaju ratne zastave BiH, zajedno sa zastavama islamskih država i uz povike „Alahu Ekber“ marširaju u Bužimu. Oni koji nisu bili ni rođeni kad su pod tim barjacima odsecane srpske glave na Vozući i Ozrenu, ogrću se njima i urlaju „Alahu Egber“. Ista ikonografija, ali bez povika „Alahu Ekber“, se ponavlja i u danima kada se obeležava stradanje u Srebrenici. Opet se ratne zastave vijore. Sarajevo voli da provocira Srpsku  ratnim barjacima i prizivanjem rata. Svaka provokacija Bošnjaka prolazi nekažnjeno jer još uvek imaju podršku zaopdnih ambasada koje eto ne vide ništa sporno u takvim potezima. Ali zato vide kada Srpska usvoji zakon o vraćanju grba Nemanjića i himne Bože pravde u upotrebu u Srpskoj. A bh zastava na Jahroni se nije duigo zadržala. Kažu da je tako počelo da duva kad je bh zastava postavljena da se ofd jačine vetra stub polomio a zastavu je vetar odneo u Sarajevo. Gde joj je i mesto.

Pogledajte više