TREĆI DAN BLOKIRANE SRPSKE INSTITUCIJE U MITROVICI: Na mostu preko Ibra pojačano prisustvo Kfora

D. Z. 01. 09. 2024. u 08:35

PIRPADNICI tzv. specijalne kosovske policije već treći dan drže u blokadi zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije u koje su upali u petak popodne a prisustvo vojnika Kfora odnosno italijanskih karabinjera na glavnom mostu na Ibru je pojačano.

foto d.z.

Zbog jednostrane akcije prištinskog režima Aljbina Kurtija delegacija Srpske liste sastala se juče sa predstavnicima međunarodne zajednice na KIM , ambasadorima zemalja Kvinte, predstavnicima EU , KFOR-a i UNMIK-a zatraživši hitnu reakciju od međunarodne zajednice.

foto d.z.

- Zahtevali smo veće prisustvo KFOR-a na severu Kosova i Metohije i zaštitu srpskog stanovništva koje je na udaru režima u Prištini odnosno angažovanje svih da se sačuva mir na ovim prostorima - navedeno je u sinoćnjem saopštenju Srpske liste posle sastanaka sa međunarodnim predstavnicima dok su iz misije UNMIK- a posle razgovora predstavnika Srpske liste sa šeficom te misije na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade istakli da akcije policije na severu pokrajine utiču na bezbednost, stabilnost i mir.

Istog mišljenja su i građani Kosovske Mitrovice i čitavog severa pokrajine koji opominju da su suočeni sa potpunom blokadom od strane tzv ksoovske policije koja je zauzela bukvano sve srpske ustanove i institucije, koja je prisutna sa brojnim punktovima na ovom području.

Pogledajte više