KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Saši Zlatkoviću iz Beograda pet meseci zatvora

D. Z. 30. 08. 2024. u 11:50

SAŠI Zlatkoviću iz Beograda, koji je 22. jula uhapšen na administrativnom prelazu Merdare kada je krenuo na obeležavanje četvrt veka od ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, Osnovni sud u Prištini izrekao je petomesečnu kaznu zatvora, čime je na najbrutalniji način još jednom dokazano da takozvano kosovsko pravosuđe ima jedan jedini cilj - da tlači i zastrašuje Srbe.

foto d.z.

Ovo je danas saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz koje ističu da je Zlatković uhapšen zbog verbalnog delikta kada se uputio na humanitarni fudbalski turnir uoči obeležavanja 25 godina od ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom.

- Sud u Prištini naravno ne kažnjava počinioce tog maskra, ali zato progoni sve one koji se drznu da podsete da je separatistička ideja na Kosovu i Metohiji bila i do danas ostala u svojoj samoj suštini teroristička i zločinačka. Ubice srpskih žetelaca danas su verovatno ugledne ličnosti u establišmentu Aljbina Kurtija, kao što je za njih heroj i Azem Kurtaj, koji je, i pored toga što je hladnokrvno pucao na Badnje veče na srpsku decu, slobodan čovek - opominju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da su političke i pravosudne strukture u Prištini jezgro zločinačke strukture na čijem je čelu Aljbin Kurti, i svako ko se pretvara da na Kosovu i Metohiji deluju nekakve regularne demokratske institucije - negira evidentnu i bolnu istinu - da je u Prištini zatiranje srpskog naroda već dve i po decenije vladajuća idelogija.

Pogledajte više