TO JE DIREKTNA PRETNJA PO ŽIVOT VUČIĆEVE DECE I NEROĐENIH UNUČIĆA: Brnabićeva o najmonstruoznijoj pretnji Munire Subašić (FOTO)

Novosti online 12. 07. 2024. u 11:48

PREDSEDNICA Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenim mrežama povodom pretnji koje je na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića izgovorila Munira Subašić.

Foto: TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

- Munira Subašić izrekla je do sada najmonstruozniju pretnju - i ne samo po život predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, već direktnu pretnju po život njegove dece i njegovih još uvek nerođenih unučadi. 

- Citat: "Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju đecu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove đece i njegovih unučadi". 

- Aleksandar Vučić mora "misliti na život njegove dece i njegovih unučadi"?!? Šta je ovo - poziv na mir, na poštovanje žrtava?? I to čoveku koji je otišao u Srebrenicu da oda poštovanje žrtvama i majkama Srebrenice, a koga su tamo pokušali da ubiju, za šta niko nije ni optužen, a kamoli odgovarao. 

- Kad niko ne reaguje - ni iz BiH, ni iz međunarodne zajednice - na godine sipanja mržnje, kad ćute o lažima da je bio iznad Sarajeva sa snajperom, kad ćutanjem odobravaju pokušaj njegovog ubistva, kao što odobravaju već 9 godina, onda dođe do ovoga. 

- Sad nastavite da ćutite svi - i međunarodna zajednica i ovdašnji opozicioni političari, i Sarajevo, a tajkunski pamfleti kao što je Danas neka nastave slobodno da prenose ovakve stvari bez trunke zadrške, bez ikakve ograde, bez ikakvog suda, čime i oni izražavaju svoje slaganje sa pretnjama upućenim Aleksandru Vučiću, njegovoj deci i unucima. 

- Čestitam vam svima što ste uspeli da pokažete dokle mržnja i ćutanje mogu da dovedu. 

- Mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti da se borimo za mir, za stabilnost, za bolje povezan region, za budućnost i generacije koje dolaze posle nas - i nećemo ni kleti, ni bacati fatvu, ni pretiti ni liderima drugih zemalja, ničijoj deci i ničijim unicima, ali se nećemo plašiti, nikada, da uvek kažemo istinu i da se za istinu borimo - onako kako se bori Aleksandar Vučić. 

Pogledajte više