"ŠTO NISTE NAPALI RUSIJU KAD JE UŠLA U UKRAJINU" Vučić o Bajdenovoj izjavi: Jednu lekciju o Srbima da nauče - slobodu volimo više od svega

Đorđe Grmuša 10. 07. 2024. u 13:05

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisani put Studenica—Rudno, gde je prokomentarisao izjavu Džozefa Bajdena da je intervencija 1999. godine imala za cilj da spreči etničko čišćenje.

Foto: Printskrin RTS

- On je rekao ono što je zvanična interpretacija svih zapadnih sila koje su učestvovale u agresiji na Jugoslaviju. Ja imam jedno pitanje, koje je više oblik društvene svesti, pa dobro ako ste tada sprečavali etničko čišćenje, iživljavajući se na jednoj maloj zemlji i narodu, vas 19 velikih i moćnih, kako vam ne pada na pamet da se iživljavate, uđete, i odmah napadnete Rusiju, kada je ušla na teritoriju suverene Ukrajine, pa da ih uništite i da ih sprečite u osvajanju teritorija i sve to što govorite ili ste tu malo zaboravili na moral, pa se setili da je to malo teže. Pa onda puj pike ne važi moral i sve drugo što pričamo. Kako to kada Rusija upadne u Ukrajinu vi kažete da je to agresija, a kada vi upadnete na teritoriju Srbije, to nije agresija, nego je spasavanje. Čega, koga? To su istorijska pitanja, nama su potrebni dobri odnosi i sa Amerikancima i sa Rusima, osim što ih molim da jednu malu lekciju o Srbima nauče, da slobodu volimo više od svega.

Pogledajte više