"TOLIKO O NJIHOVOM KREDIBILITETU I PROFESIONALIZMU..." Brnabićeva isprozivala opozicione medije zbog priče o litijumu (FOTO)

Novosti online 08. 07. 2024. u 14:43

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je da nema izvinjenja od strane opozicije, shodno tome da su danima putem medija plasirali lažne informacije o iskopavanju litijuma u Nemačkoj, a sada su naprasno okrenuli ploču pa se bave tom temom i nalaze objašnjenja zašto to nije isto kao iskopavanje litijuma u Srbiji.

Foto: TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

- Nakon što sam najmanje sedam puta naglasila da će Nemačka prva iskopavati svoj litijum i da imaju dva projekta u zrelim fazama, odjednom su i opozicija i opozicioni mediji krenuli da pričaju o tome i nalaze objašnjenja zašto to nije isto kao iskopavanje litujuma u Srbiji. Kao i uvek do sada, ništa od izvinjenja javnosti što su ih lagali da Nemačka neće iskopavati litijum već će ga uvoziti, što su ignorisali sve informacije iz Evrope da različite zemlje pokušavaju sve da dođu do svog litijuma (Nemačka, Češka, Finsla, Francuska...), što su, zarad političke borbe i koristi, ponovo bili spremni da slažu, sakriju informacije i plasiraju lažne vesti. Ništa od "izvinite", samo se prave kao da se sve to nikada nije desilo. Toliko o njihovom kredibilitetu i profesionalizmu. Niko od "istraživačkih" medija nije mogao da dođe do informacija o projektima Vulkan i Zinvald u Nemačkoj? Ozbiljni neki istraživači... - napisala je Brnabićeva na društvenoj mreži Iks.

BONUS VIDEO: BOŠNjACI HOĆE DA SRUŠE DEJTON PO SVAKU CENU: Traže ukidanje specijalnih veza Srbije i RS

Pogledajte više