PETKOVIĆ SA SAVETNIKOM ĐORĐE MELONI: Upoznao sam Sađa sa teškim uslovima života Srba na KiM i progonom od strane Prištine (FOTO)

Novosti online 25. 06. 2024. u 12:46

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se sa Fabricijom Sađom, diplomatskim savetnikom predsednice Italije Đorđe Meloni, kojeg je upoznao sa teškim uslovima života Srba na KiM.

Foto: Instagram printskrin/petarpetkovic.kim

- Zahvalio sam gospodinu Fabriciju Sađu, diplomatskom savetniku predsednice Vlade Republike Italije Đorđe Meloni, na iskrenom razgovoru koji sam imao danas u Rimu, ali i odnosu prema Srbiji, kome su doprineli odlični odnosi premijerke Meloni i predsednika Aleksandra Vučića.

U svetlu naredne runde sastanaka u Briselu, složili smo se o važnosti da se sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju dijalogom.

Preneo sam svom sagovorniku da će Italija u Srbiji uvek imati pouzdanog i kredibilnog partnera i da smo čvrsto posvećeni očuvanju mira i stabilnosti, iako su te suštinske vrednosti svakodnevno ugrožene jednostranim, nasilnim i eskalatornim potezima Aljbina Kurtija koji urušava svaku mogućnost dijaloga. 

Posebno sam govorio o teškim uslovima života za srpski narod koji je izložen progonu Prištine. Istakao sam da je formiranje ZSO ključni korak za napredak u procesu dijaloga, opstanak Srba, kao i normalizaciju odnosa - istakao je Petković.

Pogledajte više