"NADAM SE DA ĆE SRBIJA NAPRAVITI KORAKE PRIDRUŽIVANJA EU": Predsednik na ručku povodom završetka belgijskog predsedavanja Savetu EU (FOTO)

Milica Škorić 18. 06. 2024. u 15:35

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ručku koji je ambasadorka Kraljevine Belgije Kati Bugenhout organizovala povodom završetka belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Danas smo u ambasadi Kraljevine Belgije sumirali utiske povodom belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom EU, koje se odvijalo u trenucima mnogih previranja u Evropi i svetu. Hvala Belgiji na zalaganju za proširenje, priznavanju postignutih rezultata i podršci evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a mi se nadamo da će Srbija uspeti da napravi nove korake u pogledu pridruživanja EU tokom predstojećeg mađarskog predsedavanja Savetom EU.

Hvala ambasadorki Bugenhout na priređenom ručku i prilici da sa ambasadorima država članica EU razmenim mišljenja o svim izazovima sa kojima se susrećemo kako u regionu, tako i u celoj Evropi - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pogledajte više