ĆUTA ĆE MORATI DA PLATI 150.000 DINARA: Viši sud u Beogradu doneo presudu zbog povrede časti i ugleda Nikole Petrovića

Novosti online 12. 06. 2024. u 18:58

VIŠI sud u Beogradu presudio je 3. juna ove godine u parničnom postupku tužioca Nikole Petrovića protiv tuženog Aleksandra Jovanovića.

Foto: Printskrin

Viši sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu žalbu tužioca i potvrdio presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Presuda Drugog osnovnog suda preinačena je, te je utvrđeno da je tuženi Aleksandar Jovanović povredio čast i ugled tužioca Nikole Petrovića, tako što je 9. juna 2022. godine u intervjuu za portal Nova.rs izneo tvrdnje u tekstu pod naslovom "Vučićev kum tužio Ćutu za duševni bol traži mu 200.000 dinara: Dođi na duel".

Kako se navodi, on je izneo neistinite informacije o tužiocu i to konkretno:

- Da bi nekoj osobi bila naneta duševna bol neophodno je da ta osoba ima dušu. Pošto je ovde reč o osvedočenom grobaru naših reka Nikoli Petroviću, kumu Aleksandra Vučića, jedino što mogu je da mu obećam je da će odgovarati za svaku rečicu koju je gurnuo u cev. Ovom prilikom pozivam Nikolu Petrovića na TV duel, da objasni građanima Srbije gde je nestala Vlasina i koliko miliona evra zaradiš kada ti Zorana potpisuje dozvole za ubijanje reka i svega što živi u njima. 

Prema presudi, obavezuje se tuženi Aleksandar Jovanović  da tužiocu Nikoli Petroviću plati iznos od 150.000 dinara na ime nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.

Tužbeni zahtev za isplatu još 50.000 dinara odbijen je kao neosnovan.

(Alo)

BONUS VIDEO

Pogledajte više