MINISTAR MALI SA DELEGACIJOM REPUBLIKE SRPSKE: Svečani obilazak nove zgrade Poreske uprave (VIDEO)

Novosti online 08. 06. 2024. u 11:07

KAKO je prethodno najavljeno ministar finansija Siniša Mali krenuo je u oblizak nove zgrade poreske uprave zajedno sa svojim kolegama iz delegacije Republike Srpske.

Foto: Novosti

Sa ministrom Malim, u obilasku su Zora Vidović ministarka finansija u Vladi RS, te Srđan Amidžić ministar finansija u Savjetu ministara BiH.

Posle obilaska usledile su izjave za medije. Prva se obratila Dragana Marković, direktorna Poreske uprave Srbije, koja je istakla da je saradnja sa RS u poslednjim godinama izuzetno dobra, ali da je u planu njeno unapređenje.

Prisutnima se potom obradila Zora Vidović, koja je poručila da joj je jako drago što je videla savršen objekat nove zgrade poreske uprave te da je sigurna, da iako su dosadašnji rezuzlatati ove ustanove bili odlični, u narednom periodu će biti još bolji. Kako je najavila fiskalizacija u Srpskoj kreće ove sedmice, i izrazila je veliku zahvalnost partnerima na podršci iz Srbije koja je uvek tu.

- Srbija je lider u regionu, a da bi to imali morate da imate uslove, a jedan od njih je pravilno korišćenje uslova fiskalne - monetarne - rekao je na početku obraćanja Srđan Amidžić. Dodao je da je za efikasnu politiku, zadužen efikasan sistem.

Direktor banke Poštanske štedionice, poručio je da je zahvalan za svu dosadašnju saradnju sa RS.

- Mislim da smo na pravi način ovim događajem pokazali i opravdali moto ovog sabora. Drago mi je da sus vi tu sa kojima gradimo budućnost regiona. Najveća šansa nam je EKPO, i očekujemo da će biti podsticaj razvoja celog regiona - rekao je ministar finanasija Srbije, Siniša Mali.

Kako je naveo sve se radi u cilju da građanima Srbije i Republike bude bolje.

Podsetimo, sverpski sabor održava se danas u Beogradu, a okupiće nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske. Prema planu delegacije Srbije i Republike Srpske održaće brojne sednice, a sve će upotpuniti i kultuno-umetnički program.

Pogledajte više