PORUKA SRBA SA KiM UOČI SVESRPSKOG SABORA: Snaga srpskog jedinstva uvek će biti najsnažniji bedem (FOTO)

Milica Škorić 07. 06. 2024. u 17:28

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas, uoči Prvog svesrpskog sabora koji se održava u subotu 8. juna u Beogradu, sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije i nekadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Foto: Kancelarija za KiM

Petković i Đurić su sa Srbima sa Kosova i Metohije razgovarali pre svega o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini u svetlu svakodnevnih, jednostranih i nasilnih poteza koje Aljbin Kurti sprovodi pred očima međunarodne zajednice. 

Foto: Kancelarija za KiM

Predstavnici srpskog naroda sa Kosova i Metohije izvestili su direktora Petkovića i ministra Đurića o svim izazovima i problemima sa kojima se suočava naš narod u pokrajini, ali i nepokolebljivoj rešenosti Srba da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima. 

Foto: Kancelarija za KiM

- Snaga srpskog jedinstva oduvek je bila i biće najsnažniji bedem i najglasniji odgovor svima onima koji misle da mogu da ugase iskru srpskog postojanja i srpsko ime i prezime na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda gde srpski narod živi. Naš najznačajniji zadatak danas jeste da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji i u tome imamo snažnu podršku i zalaganje naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića - zajednički je zaključak nakon sastanka.

Pogledajte više