VUČIĆ SA AMBASADOROM SALAHOM: Izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama

Novosti online 04. 06. 2024. u 12:09

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Arapske Republike Egipat Baselom Salahom.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Sa ambasadorom Salahom o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima koje ću sa predsednikom Al Sisijem konkretizovati tokom moje predstojeće posete Egiptu, ali i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose. Naglasio sam da Srbija u regionu Zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja, te da je i u tom smislu naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu. Upravo iz tih razloga, izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama - objavio je predsednik na Instagramu.


- Takođe, istakao sam da su naši odnosi zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali da ekonomska saradnja još uvek ne prati nivo političkog dijaloga, te sam predložio da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom moje posete Kairu - zaključio je Vučić.
 

BONUS VIDEO: VUČIĆ REKAO ŽAKLINI: Ne nervirajte se, slede vam radosne vesti

Pogledajte više