PROFESOR TRIFKOVIĆ O SITUACIJI U CRNOJ GORI: Rekonstrukcija Vlade koja bi vratila DPS bila bi najveća od svih mogućih katastrofa

Novosti online 29. 05. 2024. u 00:20

ISTORIČAR i publicista prof. dr Srđa Trifković poručio je na Hepi televiziji da je glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama očekivano.

Foto: Printskrin Youtube Balkan info

– Nisam očekivao da će Crna Gora glasati drugačije – istakao je Trifković.

On je naveo da srpska javnost ne treba da gaji ikakve iluzije o liku i delu premijera Crne Gore Milojka Spajića, koji bi, prema njegovom mišljenju, sklopio dogovorio sa DPS-om ukoliko bi srpske političke snage krenule u rušenje njegove vlade.

Dodaje da su Srbi u Crnoj Gori prinuđeni da istrpe trenutnu političku situaciju koja je, kako ističe, ipak značajnije povoljnija nego pre 30. avgusta 2020.

– Nažalost, Srbi su prinuđeni da progutaju knedlu do daljeg i da ostave stvari takvima kakve jesu. Rekonstrukcija Vlade koja bi vratila DPS bila bi najveća od svih mogućih katastrofa. Prekinuta bi bila borba protiv organizavanog kriminala, Katnić bi bio proglašen za nacionalnog heroja, a Vesna Medenica bi bila vraćena u punom kapacitetu na scenu… – zaključio je Trifković.

Pogledajte više