EKSPO JE NAŠA NAJVEĆA RAZVOJNA ŠANSA: Mali - Hoćemo da nastavimo politiku ubrzanog rasta i razvoja

Novosti online 28. 05. 2024. u 21:36

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je večeras da je Ekspo naša najveća razvojna šansa, kako za grad tako i za Srbiju.

Foto: Printskrin

- Ono što je vezano za listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" - Hoćemo da nastavimo politiku ubrzanog rasta i razvoja našeg grada i podizanje životnog standarda naših građana - plata i penzija. 2014. godine obećali smo dve stvari - da ćemo spustiti Beograd na reke što smo ispunili kroz realizaciju Beograda na vodi. Sa druge strane obećali smo da ćemo imati grad kranova i dizalica. Golim okom možete videti kako se Beograd promenio u poslednjih nekoliko godina. Iz te jače ekonomije i budžeta grada onda i slede veća socijalna davanja, danas imate i besplatne vrtiće, ucbenike i sve ono što diže kvalitet života građana Srbija. Prosečna plata u gradu Beogradu u martu 2024 godine  bila je 1059 evra. Prosečna plata u martu 2012. godine bila je 460 evra - naveo je ministar. 

Na Novom Beogradu je 1400 evra prosečna zarada, a na Vračaru 1500, ističe ministar i dodaje da se vidi da raste kvalitet života građana. 

- Što ste nervozni, ja sam vas pažljivo slušao, polako. Ja sam vas pažljivo slušao. Da imate neki program vi biste ga izneli malopre - odgovorio je na dobacivanje Veselinoviću ministar Mali. 

Istakao je i da je Ekspo naša najveća razvojna šansa grada i Srbije. 

- Domaćini smo najveće manifestacije svetske 2027. godine. Očekujemo skoro tri miliona posetilaca. Želimo da predstavimo našu zemlju na pravi način i zato smo predstavili program "Srbija 20 - 27". Da kroz podizanje kvaliteta infrastrukture ne samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji pojačamo i ojačamo našu ekonomiju i da dođemo od cifre od 1400 evra u Srbiji, što znači da u Beogradu ide i na 2000 i više evra. I ono što je važno - ovi izbori nisu igra, ovo nisu izbori samo za lokalne samouprave, na kojima se odlučuje naša sudbina i budućnost Srbije - zaključio je ministar.

Mali je naglasio da osim prazne priče i ličnih frustracija nema nikakvih rešenja.

- Moramo da idemo napred. Ubrzani rast i razvoj ovog grada, kao lokomotive rasta i razvoja naše Srbije je imperativ. Ekspo je tu kao glavni cilj - najveća razvojna šansa za nas, za ceo Beograd. Da se predstavimo na pravi način. Da kroz velike investicije, završetak projekta metroa, projekta interceptora, novih mostova, novih tunela, podignemo kvalitet infrastrukture u našem gradu. Da tako jačamo ekonomiju. Da imamo i dalje i za besplatne vrtiće, besplatne udžbenike i za povećane plate i penzije. Većina velikih projekata ne može lokalna samouprava da iznese već je iznosi zajedno sa Republikom Srbije. Zato građani Srbije kada donosite odluku imajte u vidu da je ta vertikala  - predsednik - Vlada - lokalna samouprava veoma važna. Kroz to jedinstvo i slogu pokazujemo ne samo da pokazujemo da je Srbija jaka s obzirom na izazove sa kojima se suočavamo. Pokazujemo da je moguće ostvariti snove i moguće ostvariti ciljeve koje smo definisali. Do danas svako obećanje koje smo dali smo izgubili - zaključio je ministar Mali.

BONUS VIDEO: NIKO OVU ZASTAVU NIKADA NEĆE POBEDITI: Vučić na kraju mitinga u Beogradu

Pogledajte više