SADA MOŽEMO DA OSTANEMO U SVOJOJ ZEMLJI: Mladi medicinari zadovoljni dobijenim poslom (FOTO/VIDEO)

Novosti online 28. 05. 2024. u 16:26

UGOVORI o radu najboljim studentima diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji uručeni su danas u Palati Srbije, a mladi lekari govorili su za "Novosti" o tome šta za njih znači ova pružena šansa.

FOTO: Novosti

Ugovore je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dunja Radovanović završila je Medicinski fakultet u Nišu sa prosekom 10. Izabrala je radiologiju .

- Studiranje je bilo naporno i teško, zahtevalo je odricanja, ali zahvaljujući tome ja sam danas ovde. Želim da se zahvalim Ministarstvu zdravlja i predsedniku što su sagledali i nagradili naš trud. Za mene je ovo ostvarenje snova. Dobijam šansu da ostanem u svojoj zemlji i da se bavim medicinom i naukom na srpskom jeziku. Ostaću i u svom gradu, što mi je bila želja, navela je ona za "Novosti".

FOTO: Novosti

 

Lidija Maslać iz Čačka, završila je Medicinski fakultetu u Beogradu.

- Drago mi je što sam dobila posao. Jako brzo po završenim studijama zaposliću se na kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Beogradu. Ovo je velika motivacija da se ostane i radi u našoj zemlji, istakla je Lidija.

FOTO: Novosti

 

Vojko Mišević dolazi iz Nove Varoši, ima 25 godina. Završio je Medicinski fakultet univerziteta u Beogradu sa prosekom 10.

FOTO: Novosti

 

- Odabrao sam specijalizaciju plastične i rekostruktivne hirurgije u Kliničkom centru Srbije. Hvala Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije, kazao je on za "Novosti".

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pogledajte više