KOSOVO NIJE DRŽAVA I NE MOŽE U SAVET EVROPE: Vulin razgovarao sa članovima Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve

Novosti online 18. 05. 2024. u 12:25

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je telefonskim putem sa članovima Svetog arhijerejskog sinoda Grčke pravoslavne crkve Njihovim visokopreosveštenstvima mitropolitom Elasonskim Haritonom i mitropolitom Didimotike Damaskinom.

Foto Ministarstvo odbrane

Tokom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom mitropoliti Grčke pravoslavne crkve su jasno stavili do znanja da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve, te da podržavaju nastojanja srpske države i srpske crkve da se izbore sa nepravdama koje se nanose srpskom pravoslavnom narodu. 

Njihova visokopreosveštenstva su kazala da štetne izjave i zalaganja pojedinih političara koji pripadaju grčkom narodu nisu stavovi Grčke pravoslavne crkve i grčkog naroda. Mitropoliti Elasonski Hariton i Didimotike Damaskin su posebno istakli da Kosovo nije država i da ne može biti član međunarodnih organizacija, pa ni Saveta Evrope. 

Mitropoliti Grčke pravoslavne crkve su istakli da grčki pravoslavni narod uvek stoji uz pravoslavne Srbe i da izjave i delovanja pojedinih grčkih političara ne mogu i neće poremetiti bratske odnose i bratsku ljubav dva pravoslavna naroda. 

Njihova visokopreosveštenstva mitropoliti Grčke pravoslavne crkve uputili su pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se mitropolitima Grčke pravoslavne crkve Elasonskom Haritonu i Didimotike Damaskinu na doslednom stavu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i istakao da država Srbija veoma poštuje stavove Grčke pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO: BRUTALNA KAMPANjA LAŽI IZ SARAJEVA: Evo šta je Vučić zaista rekao

Pogledajte više