POTRESNO: Pogledajte snimak svedočenja srpskih žrtava rata u BiH u sedištu UN (VIDEO)

Novosti online 30. 04. 2024. u 22:16

SRPSKE žrtve rata u BiH govorile su danas u sedištu UN na panelu "Jednaka pravda za sve žrve rata u BiH - jedini put ka pomirenju" i ispričale svoju priču, a da se njihov glas čuje na Ist Riveru odganizovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto Novosti

Podsetimo, žrtve su govorile pred više desetina predstavnika zemalja članica Ujedinjenih nacija. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Oni su poslali jasnu poruku da su i Srbi bili žrtve toga rata u kome je stradalo oko 120.000 stanovnika BiH. Oni su pokazali da nema hijararhije među žrtvama tj. da su žrtve ravnopravne i da odgovornost za počinjene zločine pripada svima odnosno da svi koji su krivi za počinjenje zločine moraju biti pozvani na odgovornost i da je to jedini put da se dođe do pomirenja.

Inače, taj panel je nosio naziv "Jednaka pravda za sve žrve rata u BiH - jedini put ka pomirenju".

Pogledajte više