"TO JE ZA MENE KULMINIRALO 6. NOVEMBRA": Brnabićeva o Miketiću - Zamolila sam nadležne da izvrše vanrednu kontrolu

Novosti online 09. 11. 2023. u 12:56

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić se tokom obraćanja medijima osvrnula na lažne optužbe koje su prethodnih dana izneli članovi opozicije.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

- Tema je jedna od najvažnijih o kojoj ćemo danas govoriti. Mi smo se ponovo suočili sa optužbama da ubacujemo fantomske glasače. Fokus im je na Beogradu. Aleksić kaže da dnevno ubacujemo između 300 i 500 ljudi na birački spisak. Reagovali smo kao Vlada saopštenjem, ali naravno, kako je istina prva žrtva njihove političke borbe, nisam primetila da je na bilo koji način to opoziciju poremetilo u njihovim planovima da dalje šire laži o tome da birački spisak nije ažuran - istakla je premijerka.

- To je za mene kulminiralo 6. novembra kada smo mogli da vidimo, u svim tajkunskim medijima, da je gospodin Miketić odjavio nepoznatu osobu sa svoje adrese i dao uputstva kako to da uradite - rekla je Brnabićeva.

Dodala je i to da je zamolila nadležne da izvrše vanrednu kontrolu.

- Ovo su saznanja, u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti pripadnika MUP-a, utvrđeno je da vlasnik stana, dana 6. novembra, jeste podneo zahtev za pasivizaciju adrese. Dakle, to nije gospodin Miketić, jer on nije vlasnik stana. Utvrđeno je da osim lica navedenih u zahtevu, nema drugih lica. Toliko o tome da su odjavili nekoga koji nije bio na adresi. Dakle, brutalna laž Miketića, a onda na osnovu brutalne laži nastavljaju kampanju - ističe premijerka.

Pogledajte više