ZABRANILI VLADIKI TEODOSIJU DA POSETI LUNETA: Kurtijevi ne daju da pretučenog Srbina poseti sveštenik - oglasio se advokat

D. Z. 14. 07. 2023. u 16:54

ADVOKAT Miodrag Brkljač branilac Miluna Milenkovića Luneta (37)iz Kosovske Mitrovice uložio je žalbu Apelacijom sudu Kosova na odluku Osnovnog suda da se Milenkoviću produži pritvor na još dva meseca.

Foto: Facebook

Prema rečima advokata Brkljača, njegov klijen se tereti za navodno delo terorizma odnosno da je navodno bacao eksplozivne naprave na prostorije Opštinske izborne komisije u severnoj Mitrovici a posle jednomesečnog, određen mu je pritvor na još dva meseca.

- Ja sam odluku o produžetku pritvora dobio juče i to na albanskom jeziku sa nekoliko dana zakašnjenja - pojašnjava advokat Brkljač koji napominje da se njegov klijent uprkos tome što je zadobio teške telesne povrede prilikom hapšenja koje su, kako pojašnjava i dalje vidljive ali u prolaznoj fazi, sada oseća stabilnije.

Advokat Brkljač ističe da je sudija odbio i zahtev odnosno želju njegovog klijenta da ga poseti vladika Teodosije.

- Budući da sam se pozvao na sve međunaordne konvencije koje dozvoljavaju mogućnost pritvorenim licima da imaju kontakt sa sveštenikom, jako sam iznenađen zbog te odluke - rekao je danas za "Novosti" advokat Brkljač dodajući da je obavestio vladiku Teodosija o želji njegovog klijenta da ga poseti.

Pogledajte više