OPŠTINA ŠTRPCE NAJAVILA TUŽBE: Zbog širenja laži o navodnom neizdavanju dokumenata od strane lokalne samouprave

D. Z. 24. 02. 2023. u 11:25

OPŠTINA Štrpce najoštrije osuđuje netačne navode pojedinaca o navodnim opstrukcijama u izdavanju bilo kog od dokumenata koje lokalna samouprava ima obavezu da izdaje po zahtevu građana. Kako se navodi na fejsbuk stranici ove većinski srpske opštine ali i u saopštenju medijima, Opština Štrpce je u proteklom periodu odgovorila na svaki zahtev građana za izdavanje dokumenata bilo koje vrste koje izdaje Opština Štrpce.

Foto D.Z.

- Nakon detaljne analize i provere u bazi podataka i arhivi Opštine, nije utvrđena niti jedna žalba građana. Takođe, u korespondenciji sa Policijom Kosova dobili smo informaciju da ne postoji niti jedan slučaj koji se odnosi na samu tvrdnju da se više građana žalilo na navodne probleme u izdavanju bilo kog dokumenta u Opštini Štrpce. Postoji jedna prijava oko nesporazuma gde je odlukom Tužilaštva u Uroševcu odlučeno da se prijava evidentira kao “službena beleška”, bez bilo kakvih elemenata koji bi imali konotaciju kršenja nečijih Zakonom zagarantovanih prava. Istine radi, koliko čitava laž pokrenuta od strane pojedinih lica nema smisla, većina dokumenata se može izvaditi onlajn tako da građani čitav posao mogu da završe bez dolaska u samu Opštinu Štrpce-navodi se na fejsbuk stranici opštine Štrpce i dodaje da je očigledno da su se pojedinci malo zaneli ili zaigrali sa ciljem izazivanja uznemirenosti među građanima ove opštine.

- Opština Štrpce je ponosna na svoj rad i transparetnost, posebno na rad službenika koji izdaju dokumenta građanima. Sa tim u vezi nakon lažnih informacija Opština Štrpce će podneti tužbu protiv odgovornih lica koji, iz samo njima znanih razloga, prenose dezinformacije. Takođe, biće podnete i privatne tužbe od strane pojedinih službenika Opštine. Dakle mi ćemo za izgovorene neistine pravdu zatražiti na sudu i za ta lica zatražiti kažnjavanje u skladu sa Zakonom kako bi zaštili integretit insitucije Opštine Štrpce i njenih službenika. Naknadno, javnost će dokumentovano biti upoznata o svim drugim detaljima vezanim za ovaj proces a nakon što o istim službeno obavestimo nadležne institucije-zaključuje se u saopštenju opštine Štrpce.Inače, prema saznanjima Novosti  netačne navode o neizdavanju dokumenata građanima od strane lokalne samouprave plasira Nenad Rašić, ministar za povratak u tzv kosovskoj Vladi.

Pogledajte više