BRISELSKI SPORAZUM JE MRTAV! Ana Brnabić reagovala na novo Kurtijevo nasilje nad Srbima!

Novosti online 24. 03. 2022. u 19:25

PREDSEDNIK Vlade Srbije Ana Brnabić komentarisala je odluku samozvanog premijera lažne države Kosovo da se iz privremenih institucija smeni srpska sudija Ljiljana Stevanović.

Foto Vlada republike Srbije

- Brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav - napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za ujutru pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su prisustvovali sednici saveta za nacionalnu bezbednost.

- Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbiju, pogazio je Briselski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite Briselski sporazum više ne postoji. Aljbin Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosoovu i Metohiji, on je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde on živi, i na jugu i na severu KiM. Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozoravamo Zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajednicu. Moja poslednja poruka je - Šta god činili - Srbija će biti uz svoj narod - rekao je Vučić.

Pogledajte više