INKVIZICIJA BEZ GRANICA: NVO, koje finansira SAD , razapinju Srbiju zbog podrške ruskim medijima

Boris Subašić 05. 10. 2024. u 07:00

SRBIJU treba pozvati na odgovornost jer ne zatvara ruske medije, poručila je nevladina organizacije "Reporteri bez granica" (RBG) osnovana u Francuskoj i bogato finansirana iz fondova SAD.

Novosti

Srbija mora da bude kažnjena jer nije ugasila kanal Raša tudej (RT) koji je "Putinova fabrika laži" i "propagandna platforma Kremlja". Novinarska udruženja iz Rusije nisu pak prozvala Srbiju da cenzuriše zapadne medije u Srbiji, gde oni konstantno vode antirusku, a često i antisrpsku propagandu.

Kako je ta NVO osnovana 1985, malo pre pada Berlinskog zida, ubrzo u unipolarnom "američkom svetu" dobila status svojevrsne medijske Svete inkvizicije, čiji indeks slobode medija ima status "Božjeg slova"? Pod čijim je pokroviteljstvom RBG napravila "crnu listu" neprijatelja medijskih sloboda među kojima je i jedan lider iz EU, mađarski premijer Viktor Orban. Da li je etiketu dobio zato što je javno optužio Džordža Soroša, američkog multimilijardera, da vuče konce u velikoj zaveri sa ciljem ukidanja nacionalnih država u Evropi i zamene evropskog stanovništva migrantima, uz podršku pojedinih NVO, novinara i naučnika, ali i institucija EU i UN.

Ako je to teorija zavere, zašto su predstavnici RBG išli u "inspekciju" u Čoku i Novi Kneževac da provere kako se građani Srbije odnose prema migrantima, ali ne i obrnuto. Da li sledi smotra oružja migranata koji vole da pucaju, pa ako nemaju dovoljno municije, da im je država obezbedi.

Prosečan građanin Srbije koji je preživeo devedesete i bio svedok kako je srpski narod medijski razapinjan bez granica, nije iznenađen zahtevom RBG da se naša zemlja ponovo stavi na optuženičku klupu. Šta drugo očekivati od NVO koja je uvek na strani pravde i istine, oličene u politici Vašingtona i koja prisvaja tuđe mrtve novinare da bi gradila mit o sebi. Mada ni svi leševi nisu odgovarajući, uočio je Arno Gujon, podsećajući da je RBG odbio da stavi u godišnji izveštaj iz 1999. tela 16 srpskih medijskih poslenika iz RTS koje je s predumišljajem ubio NATO.

Pogledajte više