KOMENTAR: Albanka u Švajcarskoj streljala hrišćanstvo

Boris Subašić 12. 09. 2024. u 08:00

ŠVAJCARSKA političarka Sanija Ameti, etnička Albanka, sladostrasno je hicima iz pištolja izrešetala glave Bogorodice i malog Isusa na ikoni, a zatim je sebe i svoje nedelo prikazala na "Instagramu".

Novosti

Cinično se izvinila "ako je nekog povredila" uz objašnjenje da nije imala bolju metu od fotografije hrišćanske ikone.

Ona Švajcarska koja na "Evroviziju" šalje groteskne muškarce u roze suknjicama nije reagovala na ovaj talibanizam, jer je Sanija kopredsednik političkog pokreta "Operacija Libero" koji se bori za istopolne brakove, zahteva liberalnu imigracionu politiku i napada "nacionalizam i konzervativizam". Nije se oglasila ni švajcarska Muslimanska zajednica, iako je Sanija njena aktivistkinja koja se vatreno borila protiv zabrane da muslimanke budu pokrivene velom na javnim mestima i protiv zakona o borbi protiv terorizma, koji "diskriminiše muslimane".

Sanija je ranije izazvala bes mnogih Švajcaraca optužbom da su rasisti prema imigrantima kao što je ona, iako je njena porodica sa KiM dobila azil u toj zemlji i dobrostojeća je. Na pitanje da li bi smela da bude tako drska među svojim Albancima, ona je demantovala da je Albanka, iako pored švajcarskog ima i takozvano kosovsko državljanstvo. Izjašnjavajući se od tada samo kao "muslimanka", Sanija se deklarisala kao pobornik političkog islama čiji je jedina zapovest da džihadom ceo svet prevede u islam, svim sredstvima, uključujući i obmanu "nevernika".

Švajcarska, koja je dugo bila baza vođa albanskog separatizma, koji su odavde planirali i finansirali terorizam u Srbiji se probudila tek sada, pošto je "kosovarka" Sanija pucanjem u Bogorodicu i Hrista streljala dva milenijuma hrišćanske kulture na kojoj je formiran identitet Evrope. Sada i Švajcarci mogu da razumeju stihove Milana Rakića nastale pred unakaženom freskom kraljice Simonide u Gračanici: "Iskopaše ti oči, lepa sliko!

Večeri jedne na kamenoj ploči,

Znajući da ga tad ne vidi niko,

Arbanas ti je nožem izbo oči.

Pogledajte više